Schuifwand van gehard veiligheidsglas 8mm:
De geharde glasdeur bevat de volgende kenmerken:
- Bescherming tegen persoonlijk letsel
- Wet en regelgeving.
De unieke lage onderrail is een zelfdragend element van aluminium en vangt alle krachten op van het glas. Tevens zorgt de onderrail ervoor dat de glasdeuren op de juiste positie blijven of kunnen staan. Doordat de onderrail onderaan vrij ligt is deze makkelijk te onderhouden tegen verschillende soorten vuil.
Nieuw: complete in de vloer geïntegreerde onderrail, incl. afvoergootje !!!!!
Standaard werken we met de volgende kleuren:
- ral 9001 crème wit
- ral 7016 structuur antraciet
- ral 9016 wit
Uniek in Europa !!! Opbouwrail van 11 mm hoogte Absoluut geen struikelblok Daardoor ook zeer geschikt voor doorgang van rolstoel, kinderwagen enz.
Bovenrail is een geleiderail, deze heeft de functie om het glas te begeleiden van links naar rechts of omgekeerd. De rail is zo opgebouwd dat het eigen gewicht minimaal is en uw terrasoverkapping dus nooit overbelast wordt. Dit is dan ook erg belangrijk in verband met het doorhangen van de goot van uw terrasoverkapping.
Deze glasdrager bestaat uit een aluminium gepoedercoaten ombouw, met daarin een pom wiel en een naaldlager.
In de zijkapjes van de glasdrager , zitten borstelharen geïntrigeerd Zodat , wanneer U de glasdeur verschuift, de rail automatisch wordt schoon geveegd
Zijsluiting: zowel links en rechts
Dit zijn profielen, welke op de staanders of muur gemonteerd worden
Zodat het glas niet tegen paal/muur aanschuift
Breedte vanaf 200 cm tot 700 cm
Hoogte tot circa 225 cm
Glasmogelijkheden:
Standaard: Helder
Opties: Melkglas,opaal, Brons, antraciet en div. andere kleuren of zandstralen
Standaard voorzien in elke deur
Winddichtprofiel/Tochtborstel : Optie
Thermisch Gehard Glas
Thermisch gehard glas is een floatglass dat thermisch wordt voorgespannen. In een oven (tegenwoordig horizontaal) wordt het bewerkte glas verhit tot een temperatuur van ca. 700 graden en geforceerd afgekoeld in een exact bewaakt proces waarbij in het glas een spanningsveld in de dwarsdoorsnede van het glas gemaakt wordt. Dit resulteert in een:
1. Hogere thermoshockbestendigheid
2. Hogere slagsterkte
3. Hogere buigvastheid
4. Bij breuk verbrokkelt het glas en worden het relatief veilige brokken
5. Het glas kan niet meer worden bewerkt. Bij het verbreken van het spanningsveld zal het glas spontaan barsten
Daarbij krijgt het glas de volgende technische eigenschappen:
1. De buigtreksterkte wordt 120 N/mm2
2. Het glas is bestand tegen temperaturen van 250 graden
3. De thermoshockbestendigheid is 150 K.
4. De gebruikstemperatuur is 200 graden, korte tijd 300 graden
5. Het spanningscentrum van het glas breekt met een gewenste korrelige structuur.
Gedeeltelijk Thermisch Gehard Glas
Gedeeltelijk gehard glas (Dur) is een thermisch behandeld glas met hogere buigvastheid en een hogere belastbaarheid tegen temperatuurverschillen heeft. De eigenschappen liggen tussen het normale floatglass en het geharde veiligheidsglas. Dur wordt vooral op plaatsen gebruikt waar hogere temperaturen en/of temperatuurveranderingen voorkomen (thermische breuk). De visuele beoordeling is praktisch identiek aan gehard veiligheidsglas.
Bij de berekening van de buigtreksterkte wordt een fysische waarde aangehouden van 70 N/mm2 en het glas is bestand tegen een temperatuur van 200 graden. Het gedrag bij breuk geeft enkele radiale scheuren vanaf het breukcentrum.
Definitie Heat-Soak Test (Gehard Glas)
Floatglass wordt bij de productie in de glassmelt (voor de floatglass-oven) mogelijk met nikkelsulfide (NiS) versmolten. Nikkelsulfide is een natuurlijk product, dat in iedere glassmelt voorkomt. Ondanks de grote moeite om het gehalte nikkelsulfide zo laag als mogelijk te houden, kan dit bij het productieproces van het floatglass als insluitsel in het glas komen. Nikkelsulfide is echter niet zichtbaar en aantoonbaar. In de loop van de tijde verandert het nikkelsulfide van chemische samenstelling, en er vormt zich na meerdere jaren in het glas het kristal nikkeloxide (NiO). Rond dit insluitsel treden puntspanningen op, die tot spontane glasbreuk kunnen leiden.
Om deze spontane, en niet te voorspellen, glasbreuk te voorkomen kan de zogenaamde Heat-Soak test (in Duitsland de ESG-H test) worden gedaan. Deze test sluit echter de volledige spontane glasbreuk niet uit, maar elimineert een belangrijk deel. Het glas wordt in een Heat-Soak oven met 2 graden per minuut verhit tot een maximum van 290-300 graden gedurende een periode van ongeveer 330 minuten. Indien er ingesloten nikkelsulfide in het glas aanwezig is leidt deze gedurende deze test tot spontane glasbreuk. Glas wat deze test heeft doorstaan zal met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid geen ingesloten nikkelsulfide meer tonen.
Visuele kwaliteit hardglas
Na de thermische behandeling van het floatglass behoudt het glas grotendeels dezelfde optische eigenschappen.
Het glas kan echter anisotroop worden, Dit verschijnsel noemen wij de hardingsvlekken, welke vooral te zien zijn met bepaalde filtering van het licht. Tevens komt het glas in contact met de keramische rollen van de horizontale hardingsoven. Als gevolg hiervan kunnen zachte afdrukken van de rollen zichtbaar zijn, mede afhankelijk van de dikte van het glas. In het algemeen geldt echter bij visuele keuring de doorzichtigheid van het glas, en niet de aanzicht. (Doorzichtig hardglas wordt beoordeeld bij diffuus licht ( egaal, gelijkmatig licht ) op 100 cm afstand.
Het keuren van het glas is te verdelen in 3 gebieden
1. Het V-bereik, het gedeelte wat in een sponning of kader geplaatst wordt (dit geldt niet voor geslepen ruiten welke zonder randkader geplaatst worden)
2. Het R-bereik, het randbereik 5 % van de hoogte of van de breedtemaat vanaf de rand
3. Het H-bereik, de centrale zone, het hoofdbereik
Luchtbellen mogen in het V-bereik, in het R-bereik beperkt, verontreinigingen in het glas mogen in het V bereik, in het R bereik beperkt. Randbeschadigingen mogen alleen in het V-bereik.
Toleranties Maatvoering hardglas
De aangegeven glasdikten zijn op basis van de originele producten De dikte van het glas wordt in het midden gemeten in een bereik van 0,01 mm.
1. 4mm ±0,2mm 2. 5mm ±0,2mm 3. 6mm ±0,2mm 4. 8mm ±0,2mm 5. 10mm ±0,3mm 6. 12mm ±0,3mm 7. 15mm ±0,5mm 8. 19mm ±1,0mm 9. 25mm±1,0mm
De volgende toleranties zijn van toepassing op de breedte en hoogte van het hardglasglas:
1. Tot 500 mm
2. 500 mm tot 1000 mm
3. 1001 mm tot 1500 mm
4. 1501 mm tot 2500 mm
5. 2501 mm tot 3000 mm
6. 3001 mm tot 3500 mm
7. 3501 mm en groter
+1mm ±1,5mm ±2,0mm ±2,5mm ±3,0mm ±4,0mm ±5,0mm
De volgende tolerantie zijn van toepassing op de buiging van het hardglasglas:
1. Horizontaal: 3 mm per 1000 mm
2. Verticaal: 5 mm per 1000 mm
3. Plaatselijk buiging gemeten over 300 mm: 5 mm per 300 mm
Dus deze toleranties van de vlakheid van de geharde ruit is overhoeks gemeten met een vlakke rei 3 ‰. Een rekenvoorbeeld: een deur van 900 x 2500 mm is het diagonaal 2657 mm, dus de buiging/bolling is 7,7971 mm gerekend over het diagonaal van deze ruit. Plaatselijk (gemeten over 300 mm) mag dit meer zijn.
De volgende afstanden dienen geacht te worden van rand glas tot rand gat: 2 x de glasdikte. De afstand van de hoeken van het glas tot de rand van het glas is 6 x de glasdikte. De tolerantie van de diameter van een gat is ± 1 mm voor gaten tot 20 mm, en ± 2 mm voor gaten vanaf 20 mm.
Technische waarden hardglas
Eigenschappen. Pfysische waarden
Berekening vanbuigsterkte. 120 N/mm2
Bestandheid tegen temperatuur. 250 ° Celcius
Thermoshock bestendigheid. 150 K
Gebruikstemperatuur. 200 ° Celcius (korte tijd 300 ° )
Gedrag bij breuk. Kleine breukfragmenten, korrelstructuur
Wij geven op onze producten 10 jaar garantie met uitzonderingen van wielen lagers, daarop geven we 3 jaar garantie.